Омбре Коса

Оцветяването на косата с омбре ефект става все по-модерно напоследък. Омбре косите отдавна не са само тенденция от модния подиум. Тези атрактивни коси с кичури в преливащи тонове завладяха Червения килим и вече масово дефилират на улицата.

Ако искате да промените цвета на косата си, да я направите по-интересна и лесна за поддържане, помислете за оцветяване с омбре ефект. В темата ще намерите няколко полезни съвета, придружени със снимки - омбре косите на звездите, вижте ги:

Омбре Коса Джесика Алба
Джесика Алба

1. Изберете омбре коса, която да подхожда на имиджа ви

Силният контраст и ярките нюанси със сигурност изглеждат много ефектно и привличат вниманието. Това е чудесно, ако отговаря на вашата артистична натура. Преди да си направите такава омбре коса помислете дали ще подхожда на имиджа ви, на професията, която упражнявате и дали се вписва в дрескода на фирмата, в която работите.

Джеси Джей омбре коса
Джеси Джей

2. Омбре косата изглежда добре, ако има естествен вид и баланс на цветовете

За изтънчена визия вместо силно контрастни цветове може да изберете плавно преливащи тонове. Най-лекият нюанс трябва да е до 3-4 тона по-светъл от най-тъмния цвят. Също така не забравяйте, че всяка коса е различна и понякога се налага повече от едно боядисване за постигане на желания ефект.

Руса омбре коса
Руса Омбре Коса

3. Изберете нюанси, които да отиват на цвета на кожата ви

Това условие всъщност е най-важното. Нюансите на косата с омбре ефект трябва да подхождат на цвета на лицето.

Ванеса Хъджънс омбре коса
Ванеса Хъджънс

За топлите месеци може да изберете по-топли, светли и ярки нюанси, а за студените обратното: по-студени и пепеляви тонове.

Сандра Бълок омбре коса
Сандра Бълок

За мургава кожа са подходящи по-тъмни червени и кафяви нюанси, за светла коса и светли очи – русоляво със златисти и карамелени тонове.

Ашли Олсън руса омбре коса
Ашли Олсън

4. Съобразете нюансите с основния цвят на косата

Ако основният цвят на косата ви е тъмнокафяво с шоколадови оттенъци добавете кичури в дълбоко червено, медночервено, и пепеляви оттенъци за контраст.

Ана Кендрик кестенява омбре коса
Ана Кендрик

На светло кестенява коса с карамелени оттенъци подхожда наситенокафяво, медночервено и теменужено за контраст.

Оливия Уайлд светла омбре коса
Оливия Уайлд

Пепеляво русите коси изглеждат добре със златисти и карамелени тонове, които добавят по-топли нюанси. Тази комбинация е подходяща за лице със златиста кожа.

Дженифър Лопес карамелена омбре коса
Дженифър Лопес

5. При първо омбре оцветяване:

Ако ще правите омбре оцветяване за пръв път не правете всичко наведнъж. Вместо направо два контрастни цвята е по-добре да изберете нюанси с плавен преход от един цвят към друг. Помислете за 2-3 тона, които да подхождат на тена ви.

Мила Кунис тъмна коса омбре
Мила Кунис

Трябва да знаете, че за успешен омбре ефект, вероятно ще се наложи корекция в основния цвят на косата ви, особено ако е различен, от този който искате да постигнете с омбре ефекта.

Въпреки, че оцветяване на косата с омбре ефект можем да си направим и у дома, ако е за пръв път, най-добре е да се доверим на професионалист.


В следващите теми ще видим още много идеи за омбре коса: омбре прически и как се прави омбре оцветяване у дома.

Вижте още идеи за цвят на косата:

L'Orеal Professionnel Цвят на косата есен-зима
L


Обемни коси в топъл цвят: DESSANGE


Sassoon Прически есен-зима





2 коментара :

  1. Това не ми харесва изобщо.Косата прилича на неподдържана.Ако е направена на сешоар не е зле,но както повечето жени ходят и веят гордо заплетените си коси,представям си какви омбре-чуми ще се разхождат.

    ОтговорИзтриване

Популярни Теми
Модни Новини

Последователи

Статистика