Изправяне на коса със сешоар

Прическите с гладка права коса изглеждат стилно, елегантно и много изискано. В темата ще видим как да изправим косата със сешоар - популярна техника от фризьорските салони, с която може да се справим сами в къщи.

Ако природата ви е дарила с естествена права коса, успешното прилагане на тази техника е много лесно. Собственичките на непокорни чупливи коси и къдравите дами обаче, знаят колко трудно се постига гладка прическа с професионално изправена коса.

Изправяне на коса със сешоар у дома

Самата техника всъщност е много проста:



Върху влажна коса нанесете гел, балсам, спрей за изправяне, изобщо някакъв стилизиращ продукт, който защитава косата от термичната обработка, укрепва косъма и спомага за лесно изправяне.

След това срешете косата с голяма плоска четка. С помощта на сешоара пригладете кичурите надолу, докато изсушите цялата коса.

После започнете да изправяте косата на малки секции. С кръгла четка (или с плоска, както ви харесва) подхванете всеки кичур. Четката трябва да е поставена откъм долната страна. Движете бавно в посока от корените към краищата. С другата ръка дръжте сешоара перпендикулярно на кичура и издухвайте със струята, следвайки движението на четката.

Накрая, когато цялата коса е изправена завършете прическата със спрей за изглаждащ ефект.

Вижте видеото за повече подробности:



Стайлинг Redken

Ключът за перфектно изправяне на косата всъщност е в използването на качествени стилизиращи продукти, които предпазват косъма от увреждане, подсилват косата и улесняват стайлинга.

Опитайте серията на Redken за гладка коса -
Straight & Smooth

Стайлинг с гладка коса е в основата на много прически за дълга и средно дълга коса – спусната, вързана на опашка, сплетена на плитка или вдигната на кок. А в прически боб и каре късите коси изглеждат страхотно с гладък ефект.


Вижте още прически с изправяне на коса:

Прическа за средно дълга коса

(с преса)

Прическа Пони пролет-лято


Sassoon Прически есен-зима





1 коментар :

Популярни Теми
Модни Новини

Последователи

Статистика